Volejbalová asociace ČR

Switch to desktop

Články

Chmurné vyhlídky českého sportu. Čekají jej branky, body, bankroty

EKONOM: Sportovci si nedokázali ohlídat Sazku, teď jim chybějí peníze. Loni se protočilo v českém sportu 123 miliard korun, 80 procent z toho připadá na domácnosti. Roční přínos ze sportovních aktivit pro veřejný sektor je 52 miliard korun (podíl sportu na příjmech státního rozpočtu je 3,3 procenta).

csfh

ČeMBA - Česká Mountainbiková Asociace

Aktualizováno 24. 9. 2012 17:32

Zobrazeno: 4337

Často kladené otázky

Zde naleznete odpovědi na často kladené otázky lidí zajímajících se o Volejbalovou asociaci ČR.

Proč se mám stát členem Volejbalové asociace ČR?

Volejbalová asociace právně chrání své členy, tzn. v případě právního problému se na asociaci můžete obrátit. Nemusí se jednat jen o problémy hráčů, ale o jakýkoliv právně zaměřený problém. Dále přes své partnery nabízíme výrazné slevy a výhody, např. výhody v podobě 20% slevy na školení z oblasti sportovního práva, výživy a další.

Kdo může být členem Volejbalové asociace?

Členem Volejbalové asociace se může stát kdokoliv, skrze nabídku výhod a slev oslovujeme širokou veřejnost. Jistě, jsme volejbalová asociace, většina našich členů jsou volejbalisté, ať už profesionálové či amatéři. Právní problém se může vyskytnout nejen mezi hráči a kluby, proto je výhodné být naším členem i pro trenéry, rozhodčí, organizátory volejbalových akcí, apod.

Jak se mohu stát členem Volejbalové asociace?

Stát se členem asociace je jednoduché, stačí vyplnit přihlašovací formulář, zaplatit členský příspěvek a my vám obratem aktivujeme vaše členství a zašleme členskou kartu.

Kolik stojí členství v asociaci?

Členský poplatek je 300Kč na rok.

Jaké jsou výhody členství ve Volejbalové asociaci?

Nejdůležitějším prvkem je právní ochrana každého člena. Poštou dostanete členskou kartu, která vás opravňuje k čerpání výhod a slev našich partnerů. Dále získáte přístup k online právní, finanční a daňové poradně, kde naši odborníci na daný problém budou k dispozici pro vaše dotazy.

Od kdy chrání Volejbalová asociace svého člena?

Asociace chrání svého člena až po registraci a zaplacení členského příspěvku. Nemůžeme řešit problémy vzniklé před registrací. Tudíž je výhodné být členy asociace dlouhodobě a být tak chráněn před jakýmkoliv možným právním problémem v budoucnu.

Aktualizováno 12. 7. 2012 17:55

Zobrazeno: 3843

Nejsem oblíbená, chráním hráče proti klubům

Říká nejmocnější žena českého fotbalu Markéta Haindlová, v sedmadvaceti letech je právnička Markéta Haindlová podle svého postavení v českém fotbale jeho nejmocnější ženou. Jako šéfka Odvolací a revizní komise FAČR a místopředsedkyně České asociace fotbalových hráčů ovlivňuje spoustu záležitostí. Střet zájmů ale za funkcemi nevidí, naopak se vhodně doplňují. Vystudovala UK v Praze, v Curychu pak sportovní právo, zkušenosti získávala v Bruselu i Švýcarsku, kde spolupracovala i s tamním daviscupovým týmem.

Aktualizováno 6. 7. 2012 19:50

Zobrazeno: 3741

Číst dál: Nejsem oblíbená, chráním hráče proti klubům

Kdo jsme?

Volejbalová asociace ČR (VAČR) o.s. vznikla jako reakce na dlouholetou poptávku po organizaci, která by v České republice stála nejen za volejbalovými hráči. Předsedou Volejbalové asociace ČR byl správní radou zvolen český reprezentant Bc. Jiří Popelka, místopředsedou je extraligový hráč a advokátní koncipient v advokátní kanceláři Stínková&Stínka Mgr. Martin Böhm.

Čím se zabýváme?

Hlavním cílem a posláním volejbalové asociace je poskytnout kolektivní ochranu sportovcům, prosazovat jejich zájmy a zpříjemnit jim sportovní život. Zabýváme se také právní a jinou ochranou sportovců před negativními zásahy sportovních organizací. Dále se zaměřujeme na aktivní podporu volejbalu prostřednictvím sportovních akcí, které povedou ke zvýšení popularity volejbalu.
Dalším cílem je také zvýšení právního povědomí mezi sportovci a zpřehlednění či výklad jednotlivých ustanovení ve sportovních smlouvách, včetně objasnění jejich důsledků v praxi.

Zároveň ale také poskytujeme našim členům různorodé benefity v podobě slev na vybrané produkty, služby a výrobky, nebo také školení a semináře z oblasti výživy, regenerace, sportovního práva apod. Podařilo se nám shromáždit pro naše členy tyto zajímavé výhody tak, abychom celkově šetřili náklady sportovce, aby se tento sportovec na nás mohl obrátit v případě, že bude potřebovat podat pomocnou ruku v krizových i jiných situacích.

Výhody členství ve Volejbalové asociaci ČR?

• bude Vám k dispozici právní poradna ohledně sportovního práva, kde si budete moci přečíst rady a odpovědi na nejčastější dotazy Vašich kolegů sportovců v oblasti sportovního práva,
  • v online poradně budete moci sami klást dotazy z oblasti sportovního práva. Náš právník Vám poskytne zdarma stručnou odpověď na Vaše dotazy + budete mít 30% slevu v případě potřeby právního zastoupení. Z odměny za právní zastoupení půjde pak ještě 10% z odměny právníka na dobročinné účely,
  • jednou ročně budete mít 50% slevu na všechna školení z oblasti sportovního práva, výživy, regenerace, time managementu apod.
  • zajistíme vám výhodné pojistné produkty pro případ insolvence klubu a neplnění smlouvy
  • kolektivní síla ve vyjednávání se sportovními i jinými organizacemi. Postupně budeme usilovat o vytvoření smluvního vzoru sportovní smlouvy tak, aby naplňoval zásady dobrých mravů a aby se jednalo o “vyvážený” právní vztah co do práv a povinností obou stran,
  • v případě potřeby a problémů člena ho mohou naši právníci zastupovat jak před příslušnými soudy u nás v ČR, tak i před Evropským soudním dvorem a různými arbitrážemi a rozhodčím řízením v zahraničí. Samozřejmostí je pak možnost zastoupení člena v rámci vyjednávání se sportovním klubem.
  • pro členy jsou připraveny zajímavé slevy na různé produkty a výrobky (viz. sekce – výhody členství), námatkou zmíníme 20% sleva na výživové doplňky, 30% sleva na projektovou dokumentaci, apod…..

Pro koho Volejbalová asociace ČR je?

Mohlo by se zdát, že tato asociace je pouze pro profesionální sportovce, kteří se zabývají volejbalem. Není tomu tak! Vzhledem k tomu, že asociace nabízí pomoc a služby, které by mohly být prospěšné široké škále lidí, jsme otevřeni prakticky komukoliv, kdo má nějaký vztah ke sportu (nejen volejbalu, ale i jinému sportu, a nejen profesionálům, ale i začátečníkům a amatérům). Je ale nutno uvést, že hlavní cíle si asociace klade do oblasti volejbalu, jelikož jsme většinově z této sportovního odvětví. Každopádně jsme ale otevřeni komukoliv, kdo potřebuje naší pomoc, nebo se mu zkrátka a dobře líbí naše služby, slevy a benefity.

Aktualizováno 22. 6. 2012 7:47

Zobrazeno: 6742

Stavební projektová dokumentace se slevou 30% pro členy Volejbalové asociace

Volejbalová asociace s potěšením oznamuje navázání spolupráce s architektonickou společnosti A&P s.r.o. Doufáme, že naše spolupráce bude prospěšná pro obě strany.

Je mi ctí a velkým potěšením nabízet své služby a tudíž blíže a napřímo spolupracovat s Volejbalovou asociací ČR. S asociací jsem začal spolupracovat na základě kladných referencích a na základě vize pomáhat a radit sportovcům.  Jelikož jsem aktivní volejbalista, dokážu se vcítit do potřeb sportovců a nabídnout jim své služby stejně tak, jako Volejbalová asociace. Cíl Volejbalové asociace ČR je i mým cílem,“ říká Ing. František Adler, jednatel architektonické a projekční společnosti A&P.

Odkaz: Více o nabídce projekční činnosti Ing. Františka Adlera

Aktualizováno 6. 7. 2012 19:54